Novelda és una festa

Betania és Novelda i Novelda és festa

Novelda és una festa
Novelda és una festa

Fa un temps, Beatriz Melgarejo, (ex directora del CEIP Sánchez Albornoz i posteriorment ex orientadora a l’IES La Mola), va dir, a la  introducció a un excel·lent material, imprès i distribuït amb el suport, del llavors regidor, Víctor Cremades, en una carpeta amb fulles trepades, de a quatre, aquestes paraules:

           “La conducta lúdica és fruit de la nostra cultura i de la nostra història. I el fet de reprendre aquest patrimoni cultural és tornar a donar-li vida, i trovar-nos amb la nostra cultura, amb el nostre “jo”, amb nosaltres mateixos (…) És, doncs, l’escola, el millor espai per a donar a conèixer a tots els ciutadans el patrimoni cultural dels nostres avantpassats. I no solament, fer-lo conèixer, sino també respectar-lo i fer-lo reviure”.

Al llarg d’aquest any, les paraules que han rondat el nostre cap, van ser les que encapçalen aquesta breu introducció a manera de ”crida a l’acció”, (CTA en sigla anglesa). Si Betània és Novelda, Betània és cultura i Betània és festa: Novelda és una festa.

Hem preparat una reedició i actualització gràfica de “Novelda és una festa”, material que aquesta professora va elaborar i que, fins i tot, va ser finalista al “Premi Melchor Botella a la renovació pedagógica” convocat per l’Excm. Ajuntament d’Elx a l’any 1996.

Tot passa, sí, però tot queda. No hi ha millor manera de conèixer-se un mateix que conèixer les seves arrels, per a nosaltres, Novelda, i aquells que ens envolten i s’entrellacen per formar el que, avui, tant estimem i lluitar, intrèpidament, per seguir sent la bona gent de sempre, (cigrons negres inclosos).

Gaudiu, i gràcies, Beatriz pel teu suport.

Equip Betania 2019

Proximament